AZ ÓVODAI ÉS ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGRŐL

Intézmény neve: Borostyán Természetvédő Óvoda

Óvodai és iskolai szociális segítő neve, elérhetősége: Istenes Mónika, megtalálható az emeleten a fejlesztő szobában, ügyfélfogadása szerdán 8-9 óra között. Amennyiben a fenti időpont nem megfelelő, lehetőség van a személyesen egyeztetésre a szociális segítővel a 0620/364-0837-as telefonszámon.

Az óvodai és iskolai segítő szolgáltatás a köznevelési intézményben biztosított preventív jellegű segítő tevékenység, amely az iskoláskorú gyerekek és fiatalok képességének, lehetőségeinek legoptimálisabb kibontakozását támogatja szociális kapcsolataik, társadalmi integrációjuk javításával.

Az óvodai és iskolai szociális segítő egyéni, csoportos és közösségi szociális munkát végez, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat lát el. A gyermekek, tanulók, szülők, pedagógusok részére adekvát szakmai segítséget nyújt, többek között információt szolgáltat, tanácsadást nyújt, prevenciós foglalkozásokat tart, ügyintézésben nyújt segítséget, szolgáltatásokhoz való hozzáférést közvetít.

Az iskolai szociális segítőt a gyermekek és szülők önként megkereshetik, ha tanácsra van szükségük a problémájuk megoldásában, a szolgáltatás térítésmentes. A szolgáltatások igénybevételéhez a szülő hozzájáruló nyilatkozata szükséges

Kategória: Nincs kategorizálva
Követni tudja az írásra érkező reagálásokat az RSS 2.0 feed segítségével. Ha akar, hozzá tud szólni, vagy visszakövethet a saját weboldaláról.
Szóljon hozzá

XHTML: Ezeket a kódokat használhatja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>