Szeretettel köszöntjük a honlapunkra látogatókat!

 

„ A gyermek érdeke mindenek felett”

Geothe: „gyökeret és szárnyakat”

 

Hitvallásunkat leginkább ez a két idézet vezérli.

Gyermekképünk, olyan derűs, vidám gyermek, aki szívesen jár óvodába, jól érzi magát a gyermekközösségben, fogékony a világ szépségeire, egészséges kíváncsisággal fürkészi a világ csodáit. Tud nevetni, örülni, felfedezni és csodálkozni. Tisztelettel és bizalommal fordul az emberek iránt.

A gyermek érdekeit mindig szem előtt tartani! A legalapvetőbb, hogy minden gyermeket megillessen a személyiségének feltétel nélküli elfogadása, a szeretet, az együttérzés, szükségleteinek kielégítése, a fejlődését elősegítő egyéni bánásmód.  Ezzel a gyermekközpontú alapszemlélettel a célunk, hogy egészséges lelkületű, kiegyensúlyozott, tudásvággyal rendelkező, a természetben jól eligazodó gyermekeket neveljünk. A távoli jövőképünk, hogy az óvodásaink becsületes, önállóan gondolkodó, felelősségteljes, érzelmileg is intelligens, környezettudatos boldog felnőttekké váljanak, akik igaz értékeket képviselnek majd.

Pedagógiai programunk alapelve, hogy fontosnak tartjuk a nyelvhez, a tájhoz, az emberekhez, társakhoz fűződő érzelmi viszony megalapozását, a környezettudatos nevelést, a családdal való együttműködést, a hagyományok ápolását. Örökös Zöld óvoda lévén a fő profilunk a természetvédelem, éppen ezért kiemelt jelentőségű számunkra a természet megismerése és óvása a környezettudatos magatartás megalapozása, az állatok iránti felelősségvállalás kialakítása.  Programunk jól alkalmazható mind a hátrányos helyzetű, mind a tehetséges gyermekek nevelésében, figyelembe véve eltérő fejlődési ütemüket, lehetővé téve egyéni készségeik és képességeik kibontakozását.

Az óvodában a magas színvonalú szakmai munkát, a közös célok elérése érdekében az összetartó közösségünk végzi, akik gyermekközpontú, hivatását szívből szerető, magasan képzett, kreatív, lendületes szakemberekből áll.

Kategória: Nincs kategorizálva
Követni tudja az írásra érkező reagálásokat az RSS 2.0 feed segítségével. Ha akar, hozzá tud szólni, vagy visszakövethet a saját weboldaláról.
Szóljon hozzá

XHTML: Ezeket a kódokat használhatja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>